Nieuwsarchief

Op deze pagina vindt u de oudere nieuwsberichten. De actuele nieuwsberichten vindt u op de pagina 'Actueel '.

InspiratieKid voor iedereen die met kinderen werkt

Woensdag 4 maart zagen de KINDwijzer-organisaties hun sprookje werkelijkheid worden. Tijdens een evenement in de betoverende Wereld van de Efteling lanceerden zij de online InspiratieKid Samen Goed Voor Later.

De InspiratieKid Samen Goed Voor Later (www.samengoedvoorlater.nl) is een vrij toegankelijke website en biedt instrumenten, methodieken en good practices. Je kunt direct aan de slag met de pedagogische werkwijze voor democratisch burgerschap van Samen Goed Voor Later. De InspiratieKid maakt het mogelijk Samen Goed Voor Later te introduceren, te borgen en te delen met iedereen die betrokken is bij kinderopvang (zoals ouders, collega-organisaties, onderwijs, beleidsmakers).

Samen Goed Voor Later, van project naar pedagogische werkwijze
Met veel enthousiasme hebben de KINDwijzer-organisaties tussen 2011 en 2015 gewerkt aan het project Samen Goed Voor Later. Het is uitgegroeid tot een pedagogische werkwijze voor burgerschapsvorming. Vier belangrijke thema's staan hierin centraal:
Samen meedoen (een mening hebben, participeren, compromissen sluiten),
Samen verantwoordelijk voor de groep en voor elkaar (samenwerken, behulpzaam zijn, initiatief nemen),
Samen conflicten oplossen (onderhandelen, omgaan met boosheid, zelfstandig constructieve oplossingen zoeken), 
Samen omgaan met verschillen (respectvol omgaan met andere meningen, leefstijlen, gezinnen, culturen, kwetsbare kinderen).
Zo leren kinderen sociale en democratische vaardigheden, goed voor nu én later!

InspiratieKid, inspiratie voor iedereen die met en voor kinderen werkt
Of je nu wel of niet al bekend bent met Samen Goed Voor Later, op de online InspiratieKid zijn voor iedereen praktische ideeën te vinden. Bijvoorbeeld hoe je kindinspraak kunt organiseren, hoe je samen conflicten oplost met kinderen of met ouders, hoe een steen kan helpen met naar elkaar te luisteren. Kijk voor deze en andere good practices op www.samengoedvoorlater.nl/ga-van-start.

Wens je meer informatie over de InspiratieKid of over Samen Goed Voor Later?
Stuur dan een mail naar info@samengoedvoorlater.nl of neem contact op via het contactformulier op de website www.samengoedvoorlater.nl.

 

Terug naar overzicht